19 Δεκ 2007

απειλή απο το διοξείδιο

Το διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα της Γης απειλεί να λιώσει τους πάγους στo Βόρειο Πόλο, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.
Οι επιστήμονες φοβούνται ότι θα προκληθεί σημαντική αύξηση του επιπέδου της θάλασσας τις ερχόμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι πάγοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
«Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στο σημείο καμπής, απ’ ό,τι νομίζαμε. Εάν έχουμε κάποια ελπίδα για να αποφύγουμε το σημείο από το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες αλλαγές» δήλωσε ο Τζέιμς Χάνσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου «Γκόνταρντ» για τις Διαστημικές Σπουδές της NASA.
«Εάν διαπιστώνεις ότι ακόμα και μια μικρή αύξηση στην θερμοκρασία έχει ήδη αξιοσημείωτες συνέπειες στους πάγους, μία καλή ερώτηση είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες της μελλοντικής αύξησης της θερμοκρασίας» διερωτήθη ο καθηγητής Ρίτσαρντ Άλεϊ, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.