20 Οκτ 2007

ΠΡΩΤΗ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η Φινλανδία είναι η χώρα που κέρδισε το βραβείο ποιότητας ζωής, έπειτα από έρευνα που διεξήχθη από το περιοδικό Readers Digest σε 141 χώρες. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 20η θέση.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν το περισσότερο πράσινο και, παρά τους ψυχρούς χειμώνες, η Φινλανδία είναι η χώρα με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, λόγω της ποιότητας του νερού και του αέρα της, των χαμηλών ποσοστών ασθενειών στα παιδιά και προστασίας των πολιτών από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις φυσικές καταστροφές.
Την πρώτη πεντάδα των χωρών με την καλύτερη ποιότητα ζωής συμπληρώνουν η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Αυστρία. Σε σύνολο 141 χωρών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 20η θέση, οι Ηνωμένες Πολιτείες την 23η, η Βρετανία την 25η και η Κίνα την 84η. Οι τελευταίες χώρες προέρχονται όλες από την Αφρική.
Επίσης, σε σύνολο 72 μητροπόλεων, καλύτερη αναδείχθηκε η Στοκχόλμη και ακολουθούν το Όσλο, το Μόναχο και το Παρίσι. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη 15η θέση και το Λονδίνο στην 27η, ενώ η Αθήνα κατατάσσεται 63η.

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

Συμφωνώ 110% για την Στοκχόλμη, αλλά όχι και η Φιλανδία πρώτη σε ποιότητα ζωής! Ναι, το νερό είναι καθαρό, ο αέρας επίσης, το κράτος οργανωμένο στην εντέλεια - πλην όμως κινδυνεύεις να πεθάνεις από Υ.Β. (Υπέρτατη Βαρεμάρα) και όχι μόνο επειδή τον χειμώνα ξημερώνει στις 10 και νυχτώνει στις 2. Η ποιότητα ζωής δεν έχει μόνο να κάνει με το καθαρό περιβάλλον, αλλά με 1001 άλλα πράγματα.

Οι έρευνες αυτές συνήθως εξετάζουν 5-10 παράγοντες μόνο, κι έτσι μπορούν να αποδείξουν τα αναπόδεικτα. Είναι αυτό που λέμε there's lies, damn lies and statistics.