4 Σεπ 2013

ice ride - 15 Σεπτεμβρίου!

Στις 15 Σεπτεμβρίου γίνε και εσύ μέρος της δράσης μας για την Αρκτική! Πάρε το ποδήλατό σου και έλα στο Ice Ride, τη μεγαλύτερη ποδηλατοδράση που διοργανώνει η Greenpeace σε 75 πόλεις σε όλο τον κόσμο για την προστασία της Αρκτικής και του πλανήτη από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.
Μπορείς από τώρα να δηλώσεις συμμετοχή στο event (μας βοηθάει πολύ να ξέρουμε πόσοι θα είμαστε). Και κάτι ακόμα: αν εκείνη την ημέρα δεν έχεις όρεξη για ποδήλατο, έλα να μας συναντήσεις στον Μπάτη!
Το Ice Ride θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα στις 17.30 με τελικό προορισμό τον Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, θα βγάλουμε μία ομαδική φωτογραφία-έκπληξη που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Και επειδή… η δράση θέλει καλοπέραση, θα ακολουθήσει μία μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις!
Η Αρκτική αφορά όλους μας
Ο πάγος της Αρκτικής αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, σταθεροποιώντας το κλίμα της Γης και διατηρώντας την έτσι "δροσερή". Ό,τι συμβαίνει στην Αρκτική επηρεάζει τη ζωή και το μέλλον όλων μας.
Τα τελευταία 30 χρόνια, ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έχει μειωθεί κατά 75%, κυρίως εξαιτίας της καύσης πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων. Οι πάγοι λιώνουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς που οι επιστήμονες προειδοποιούν πως έχουμε μόλις λίγα χρόνια μπροστά μας για να σταματήσουμε μία μη-αναστρέψιμη διαδικασία υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές στην Ελλάδα, που θα χάσει το εύκρατο κλίμα της, ένα από τα καλύτερα και πιο ήπια του κόσμου.
Ωστόσο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (όπως η Shell και η Gazprom) που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα, θέλουν να εκμεταλλευτούν το λιώσιμο των πάγων για να ψάξουν για ακόμα περισσότερο πετρέλαιο. Αυτό παρατείνει αχρείαστα την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο και οδηγεί τον πλανήτη μας με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.
Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα κάθε χρόνο που ανακοινώνεται η ελάχιστη ποσότητα πάγου της θερινής περιόδου στην Αρκτική (sea ice minimum). Είναι επίσης η ημέρα που ξεκινάει η εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο. Θέλουμε να κάνουμε μία ποδηλατοπορεία για την Αρκτική χρησιμοποιώντας το πιο ειρηνικό, ενεργειακά ουδέτερο και κουλ μέσο μεταφοράς. Είσαι μέσα;!
Μάθε περισσότερα και δήλωσε κι εσύ συμμετοχή. Σε περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: