27 Φεβ 2008

Οι νικητές των 80ων βραβείων Oscar.

Χωρίς –μεγάλες- εκπλήξεις κύλησε η 80η απονομή των Oscar, που είδε τους αδελφούς Coen και την ταινία «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» («No Country For Old Men»), να κερδίζουν τα περισσότερα -και σημαντικότερα- βραβεία.
Από τρία χρυσά αγαλματάκια κράτησαν στα χέρια τους οι Joel και Ethan Coen το βράδυ της Κυριακής (24/2), για την Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Διασκευασμένο Σενάριο ενώ ένα ακόμα ακόμα πήγε στον Javier Bardem –που ήταν και το φαβορί- στην κατηγορία β’ ανδρικού ρόλου.
Ένα άλλο φαβορί, ο Daniel Day Lewis τιμήθηκε για την ερμηνεία του στο «Θα Χυθεί Αίμα» («There Will Be Blood»), κερδίζοντας το δεύτερό του Oscar α’ ανδρικού ρόλου, μετά το 1990 και το «Αριστερό Μου Πόδι».
Η ταινία του Paul Thomas Anderson κέρδισε επίσης Oscar φωτογραφίας.
Μια έκπληκτη Marion Cotillard, παρέλαβε το Oscar α’ γυναικείου ρόλου, για την εκπληκτική απόδοσή της ως Edith Piaf στο «Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο» («La Vie En Rose»). Από την ίδια ταινία βραβεύτηκε και το μακιγιάζ.
Η σημαντικότερη έκπληξη της βραδιάς, ήταν η νίκη της Tilda Swinton στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου, για την ταινία «Μάικλ Κλέιτον». Ενώ τα προγνωστικά αλλά και τα περισσότερα βραβεία που είχαν προηγηθεί των Oscar (κριτικών, ηθοποιών κλπ.) ήθελαν την Cate Blanchett φαβορί για το «I’m Not There» και ως μόνη που θα μπορούσε να την κοντράρει την Amy Ryan στο «Χωρίς Ίχνη» («Gone, Baby, Gone»), η Swinton ήταν αυτή που έφυγε τελικά κρατώντας το αγαλματάκι.
Η κωμωδία «Juno», με τον χαμηλό προϋπολογισμό αλλά τη μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς, κέρδισε τελικά το Oscar πρωτότυπου σεναρίου, με την πρώην στρίπερ Diablo Cody.
πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: