12 Νοε 2007

ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ

Η μικρόσωμη αρκούδα της Μαλαισίας προστίθεται στην Κόκκινη Λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η World Conservation Union (IUCN). Μόνο δύο από τα οκτώ είδη αρκούδας σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο.
Σύμφωνα με τον Ρον Στάινμετς της WCU, οι αρκούδες της Μαλαισίας (Helarctos malayanus) έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% τα τελευταία 30 χρόνια και ο αριθμός τους συνεχίζει να μειώνεται. Στη νέα έκδοση της Λίστας, το είδος χαρακτηρίζεται «ευάλωτο» Σύμφωνα με την οργάνωση, η αρκούδα της Μαλαισίας, το μικρότερο είδος αρκούδας στον κόσμο, απειλείται από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι πωλούν τη χολή της στην Κίνα ως παραδοσιακό φάρμακο. Παράλληλα, η αποψίλωση της τροπικής ζούγκλας περιορίζει το ενδιαίτημά της.
Μετά την αλλαγή χαρακτηρισμού της αρκούδας της Μαλαισίας, τα μόνα είδη αρκούδας που δεν κινδυνεύουν είναι η μαύρη αμερικανική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.

Associated press

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hey, we noticed that you're from Greece and thought you might like to check out www.VerveEarth.com. It's a site for bloggers built on GoogleMaps. You can add your blog to the global voice, drive traffic, and put a widget on your blog. Cheers! -VerveEarth Team.