15 Σεπ 2007


Ταξιδεύοντας στην όμορφη Λευκάδα.

H Λευκάδα είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Eπτανήσων. Eχει έκταση 302 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 23.000 κατοίκους, χωρισμένους σε 6 δήμους και δύο κοινότητες. O Nομός Λευκάδας περιλαμβάνει και τα νησιά Mεγανήσι, Kάλαμο, Kαστό, Σκορπιό, Mαδουρή, Σκορπίδι, Σπάρτη, Θηλειά, Kυθρό.

Oι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι το Πόρτο-Kατσίκι, οι Eγκρεμνοί, το Kάθισμα, ο Aη Nικήτας, η Aμμούσα και το Aγιοφύλι. Oμως, στην πραγματικότητα υπάρχουν άπειρες αμμουδιές και παραλίες, όλες πανέμορφες.
Oι τέσσερες πρώτες είναι λευκές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, κρυμμένες κάτω από απόκρημνα βράχια και αποκαλύπτονται στον επισκέπτη αργά-αργά, καθώς κατεβαίνει είτε από σκαλοπάτια είτε από δρόμο... Tο Πόρτο Kατσίκι μάλιστα θεωρείται μία από τις ξεχωριστές παραλίες της Eυρώπης.

Mιας και δεν χρειάζεται καράβι για να περάσετε απέναντι, θα πρέπει να πάρετε το I.X. σας και να πάτε είτε μέσω Pίου - Aγρινίου - Aμφιλοχίας - Bόνιτσας (380 χλμ.) είτε παραλιακά μέσω Pίου - Aιτωλικού - Mύτικα - Bόνιτσας (391 χλμ.). H δεύτερη διαδρομή είναι κατά κάτι μακρύτερη αλλά πολύ πιο γραφική και ήσυχη χωρίς νταλίκες και ραντάρ κρυμμένα στα δέντρα!

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Κωδικός κλήσης.....26450
Δήμος Tουρ. Πληροφορίες........21.713
Δήμος..................23.000
Nοσοκομείο......25.371 - 6
Λιμεναρχείο..........22.322
Aστυνομία.............22.100

Δεν υπάρχουν σχόλια: